| Tytuł: | Torbiel na piersi |
| Autor: | Magda S. 20.5.2010, 13:02 |
| Moja znajoma ma torbiel w piersi,lekarz powiedzial jej,ze mogą go usunąć jak wyrośnie, czy któraś z Was miała coś takiego? | |
| Autor: | berta 20.5.2010, 13:51 |
| Ja osobiście miałam kilka małych torbieli na piersi, i jeden konkretny na jajniku. Lekarz zalecił aby w pierwszej kolejności leczyć torbiel na jajniku, która ciągle się odnawiała. Leżałam kilka razy w szpitalu, miałam operację wyłuszczenia tobieli, brałam tonę lekarstw. Okazało się że mi się zozszalały hormony. Po ciąży ( już ponad rok) zniknęły wszystkie występujące u mnie torbiele. Pozdrawiam | |
| Autor: | ida 20.5.2010, 13:55 |
| Sara, a czy ta operacja na piersi bolała, czy pojawiły się jakieś komplikacje? A hormony? Co z wagą? Pozdrawiam | |
| Autor: | grazyna 22.10.2010, 07:58 |
| u mnie rowniez wykryto torbiel na piersi ma ok 5 milimetrow moja mama miala raka na piersi ma ja usunieta czy mi to tez grizi | |
Wyróżniamy różne typy polipów. Biorąc pod uwagę rokowanie oraz czynności terapeutyczne ważne jest czy nie posiada on komórek nowotworowych. Podczas stwierdzenia występowania polipa nieodzowna jest kontrola endoskopowa bądź leczenie endoskopowe przy użyciu do tego celu przystosowanego specjalnego instrumentu czy leczenie chirurgiczne.
Nowotwory
Nowotwory to schorzenia organizmu, charakteryzujące się niekontrolowanym podziałem komórek w sposób szkodliwy dla organizmu. Proces powstawania nowotworu, zwanego również guzem lub rakiem, wiąże się ze zmianami w obrębie genów, powstają wówczas twory komórkowe, które nie reagują na bodźce – sygnały z organizmu.